سه‌شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۸
اقدام کانادا نوعی تروریسم دولتی اقتصادی است/ آخرین وضعیت پرونده عراقچی و سیف

حوزه/ سخنگوی قوه قضائیه گفت: اقدام کانادا علاوه بر اینکه مغایر ضوابط و حقوق بین الملل است این اقدام نوعی تروریسم دولتی اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، پیش از ظهر امروز در دهمین نشست خبری دوره تحول، با حضور خبرنگاران قضایی رسانه‌ها، با بیان اینکه شاهد اقدامات بسیار موثری بودیم که با اقبال عمومی شهروندان، نخبگان و اقتصاددانان جامعه مواجه شد، اظهار داشت: در راستای تحقق برنامه های تحولی قوه قضاییه شاهد اقدامات بسیار موثری بودیم که با اقبال عمومی شهروندان، نخبگان و اقتصاددانان جامعه مواجه شد.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: صدور دستور رئیس قوه قضاییه درباره نحوه احضار مدیرعاملان شخصیت های حقوقی در مراجع قضایی قبل از احضار مدیران و جلوگیری از اختلال در فعالیت های اقتصادی و همچنین دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری که می تواند هم در جهت کاهش جمعیت کیفری و اصلاح سیاست های کیفری فراروی همکاران قضایی ما تاثیر داشته باشد را شاهد و ناظر بودیم.

وی با بیان اینکه متن نهایی لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در برابر خشونت به دولت ارسال شد، افزود: از اقدامات روزهای اخیر نهایی شدن متن لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در برابر خشونت است و در دوره جدید برای بررسی این لایحه اهتمام جدی انجام شد و متن پیشنهادی در حوزه معاونت های ذیربط در قوه قضاییه و با تشکیل کارگروه های مشترک فیمابین دولت، قوه قضاییه و مرکز پژوهش های مجلس و کارگروه های تخصصی در معاونت حقوقی قوه قضاییه بررسی شد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: براساس وعده زمان بندی شده ای که ریاست قوه اعلام کردند به این وعده عمل کردیم و متن نهایی این لایحه به دولت ارسال شد.

وی با بیان اینکه در ارتباط با احیاء بیت المال از سوی قوه قضائیه گفت: بدون صدور حکم قضایی و با پیگیری بازرسی کل کشور و واحدهای ذیربط در حوزه فرار مالیاتی تنها در ۵ ماهه نخست امسال موفق شدیم با شناسایی کسانی که فرار مالیاتی داشتند و ارائه جمع اوری دلایل و انعکاس به سازمان مالیاتی کشور ۴۲ هزار و ۹۷۴ میلیارد و ۳۳۰ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۶۵۱ ریال مالیاتی که پرداخت نمی شد را وصول و به خزانه دولت واریز گردد و بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان با پیگیری قوه قضاییه به صندوق بیت المال بازگشت.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه این رقم در سال گذشته هزار میلیارد تومان از فرار مالیاتی ها وصول شده بود، افزود: یعنی در این ۵ ماه نسبت به کل سال ۹۷ چهار برابر توانستیم شناسایی فرار مالیاتی را افزایش دهیم.

وی گفت: در سال ۹۸ موفق شدیم مساحتی بالغ بر ۱۷۸ هزار هکتار از اراضی تصرف شده توسط زمین خواران را به سازمان های متولی زمین و مسکن اعاده کنیم که رقم تقریبی آنها بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد براورد می شود و این یک بخش از اعاده اموال دولتی به بخش های مختلف است و در استان تهران در سال ۹۸ تا امروز بالغ بر هزار هکتار از اراضی تصرف شده توسط زمین خواران و سودجویان را به نهادهای متولی زمین و مسکن اعاده کردیم که ارزش تقریبی آن بیش از ۴۸ هزار میلیارد ریال بوده است.

اسماعیلی افزود: در پرونده امیرمنصور آریا تا کنون ۶۰۰ میلیارد جزای نقدی واصل کردیم و ۱۷۰۰ میلیارد تومان رد مال به بانک‌ها انجام دادیم و در پرونده بابک زنجانی تا امروز ۱۸۰۰ میلیارد تومان از اموال داخل کشور بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شده است و در پرونده قربانعلی فرخزاد تنها یک اقدام ما بازگشت ماشین سازی تبریز به دولت و سازمان خصوصی سازی است که قیمت آن ۶۸۸ میلیارد تومان ارزش این واگذاری است که به بیت المال اعاده شدو در برخی پرونده های بانکی که مربوط به ایران زمین و بانک سینا بود در ماه گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان اموال متهم را که به دادگاه نرفته به این بانکها بازگرداندیم و در پرونده بدهی بانکی بدون آنکه پرونده به دادگاه برود بیش از ۳ هزار میلیارد تومان اموال یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی را به بانکهای کشور بازگرداندیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ پلاک از اراضی و اپارتمان هایی که فردی از مدیران سابق بیمارستان رضوی مشهد به نفع خودش تصرف کرده بود به استان قدس برگشت داده شد، گفت: در ارتباط با آستان قدس رضوی و بیمارستان رضوی مشهد، بیش از ۵۰ پلاک از اراضی و اپارتمان هایی که فردی از مدیران سابق این بیمارستان به نفع خودش تصرف کرده بود به آستان قدس برگشت داده شد و ارزش این اموال بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان است و این متهم محکوم شده و در حال تحمل حبس است.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه ریاست قوه قضائیه اموال خود و خانواده را به رهبر انقلاب اعلام کرد، افزود: ریاست قوه قضائیه به موجب قانون بایستی اموال خود و خانواده را به رهبر انقلاب اعلام و انعکاس دهند و این اقدام از سوی حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی انجام شده است.

وی گفت: اقدام کانادا علاوه بر اینکه مغایر ضوابط و حقوق بین الملل است این اقدام نوعی تروریسم دولتی اقتصادی است و در وهله اول تلاش مان این است که این اقدام عملیاتی و اجرایی نشود و دولت امریکا دست از این اقدام خلاف قوانین بین المللی بردارد و اگر در این حوزه موفق نشویم جمهوری اسلامی ایران قطعا با تعامل با وزارت خارجه نسبت به اقدام دولت کانادا مقابله به مثل را در دستور کار خود قرار می دهد.

اسماعیلی با اشاره به اهداف لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت گفت: تامین امنیت و صیانت از کرامت بانوان،تحکیم مبانی خانواده و حفاظت از کیان آن،ارتقای شاخص های دادرسی اسلامی و عادلانه،پیشگیری از جرایم خشونت آمیز علیه بانوان و حمایت از بانوان بزه دیده و...؛ این لایحه متنی است بومی متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما و در راستای تامین امنیت بانوانی که خودشان و ارزش های اخلاقی جامعه پایبند می دانند و در این قانون یک کمیته ملی تحت عنوان کمیته صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان با نمایندگی ۲۰ دستگاه اجرایی مختلف کشور و زیر مجموعه معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه پیش بینی شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه خبری منتشر شد که یکی از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری مفقود بودند و بعد اعلام شد که احتمالا مخفی شدند و بحث اختفای اختیاری وی مطرح شد، قرار بود بازداشت شوند و پرونده ای داشتند، گفت: این اقدام که اشخاص خودشان مبادرت به مخفی شدن بکنند و بخواهند دستگاه های امنیتی و قضایی را مورد اتهام قرار بدهند عملی غیراخلاقی، غیرقانونی و ناشایست بود و اصل این موضوع به حوزه روحانیت برمی گردد/ پرونده و دستور بازداشتی اصلا صادر نشده است.

سخنگوی قوه قضائیه، با اشاره به در ارتباط با موضوع سحر خانم سحر خدایاری مقام عمل و اقدام آنچه اقتضا داشت انجام دادیم، گفت: در ارتباط با این موضوع در مقام عمل و اقدام انچه اقتضا داشت انجام دادیم و چه در این موضوع و چه سایر موضوعات بایستی وظیفه قانونی خود را انجام دهیم و آنچه در راستای این حوزه انجام دادیم اطلاع رسانی انجام شد و در ارتباط با پیگیری های انجام شده و تماس بنده با خانواده داغدار و ... اطلاع رسانی ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده عراقچی و سیف تصریح کرد: با توجه به توضیحاتی که متهمین این پرونده داشتند دادگاه از دولت خواست در ارتباط با ادعای آنها مستندات را به مراجع قضایی ارسال کنند و از سوی دولت اعلام امادگی شده است و پاسخ دولت و مستنداتی که ارائه می دهد مورد توجه قرار می گیرد و می تواند در سرنوشت پرونده اثر گذار باشد.

اسماعیلی در رابطه با طرح انتزاع سازمان زندان ها از قوه قضاییه که از سوی برخی نمایندگان مطرح شده گفت: در دوره های مختلف و با انگیزه های متفاوت از ناحیه برخی اشخاص در دولت و مجلس این موضوع کرارا مطرح شده است و در بررسی های قبلی هم اعلام شده که این اقدام مغایر قانون اساسی است و سازمان زندان ها متولی اجرای مجازات حبس و اصلاح مجرمین است و نه طرح، طرح جدیدی است و نه نیاز به اظهار نظر جدید دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در قوه قضاییه در برخورد با مجرمان شبیه سحر خدایاری نگاه متفاوتی وجود ندارد به این معنی که در درگیری‌هایی مثل فحاشی همان جا رسیدگی شود و نیازی به اتفاقات دیگر نداشته باشد و اینکه آیا وضعیت خاص این مجرمان و مشکلات اصلی آنها مورد بررسی قرار نمی گیرد؟ گفت: یکی از دستورالعمل‌های اخیری که ریاست قوه قضاییه صادر کردند تشکیل پرونده شخصیت برای جمعی از عناوین مجرمانه و برخی از مرتکبان بود و برخی از عناوین مجرمانه که نوع جرم اقتضا می‌کند و برخی از افراد و اشخاص که به لحاظ شخصیت شان و به لحاظ وضعیت خودشان مانند اطفال و نوجوانان نیاز است پرونده شخصیت پیش بینی شده و این دستورالعمل میتواند کمک بسیار خوبی باشد به همکاران قضایی و پرونده شخصیت در کنار پرونده کیفری مورد توجه قرار خواهد گرفت.

سخنگوی قوه قضائیه درباره طولانی شدن پرونده حادثه قطار سمنان تبریز تصریح کرد:موضوع کارشناسی این پرونده به لحاظ نوع حادثه زمان بر شد که در اختیار ما هم نبود و هیات کارشناسی چهار دستگاه را مقصر شناختند و نظر کارشناسی به مقصرین ابلاغ گردیده اگر نسبت به این نظر اعتراضی انجام نشود دادسرا تصمیم خود را گرفته و پرونده را به دادگاه ارجاع می دهد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده رسیدگی به کارگران زندانی گفت: رأیی که صادر شده قطعی نیست و قرار است در مرحله تجدیدنظر در ارتباط با این پرونده تصمیم گیری شود و در این پرونده از مجموع هشت متهم دو یا سه نفر کارگر هستند و بقیه هیچ ربطی به حوزه کارگری ندارندو یکی از کارگرانی که متهم است گفت که به فلانی گفتم که تو چه کاره ای و چه سمتی در این پرونده داری و عده دیگری در کنار اینها قرار گرفتند و اعمال مجرمانه خاصی را انجام دادند و ابعاد پرونده را سنگین کردند و از یک طرف القا می شود که پرونده کارگری؛ یک سوم اینها عناصر کارگری هستند و عده ای دیگر به ناحق سر سفره کارگران خدوم می نشینند و نان آنها را خورده و یا آجر می کنند.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره حذف عنوان شهید و شهدا از برخی خیابان ها گفت: برخی دست اندرکاران توجیهاتی بیان کردند و این توجیهات قانع کننده نبود که مثلا چون اسم طولانی می شد برای سرعت آنرا برداشتیم و این اقدام را نابخردانه می دانیم و بعضا می گویند دست هایی پشت پرده است و پرونده قضایی در این خصوص تشکیل نشده است.

سخنگوی دستگاه قضا درباره اخرین وضعیت پرونده مدیران ایران خودرو گفت: این پرونده هنوز در دادسرا است و تاکید شده که به صورت ویژه با دقت و بررسی همه ابعاد موضوع پرونده مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سایت خبری خبرآنلاین با انتشار حکم محکومیت ۶ ماهه برای سحر خدایاری و حمایت دو تن از نمایندگان از این ماجرا موجب تشویش اذهان عمومی شدند که نمونه آن را در بازی دیشب پرسپولیس و صنعت نفت و حواشی آن که ایجاد شد شاهد بودیم آیا قوه قضاییه در این ماجرا درباره دروغ پردازی و تشویش اذهان عمومی که صورت گرفته با اقدام کنندگان اخیر برخورد خواهد داشت؟ گفت :انتظار اولیه اصلاح روند بررسی توسط خود این اشخاص و مراکز است و بعد هم پیگیری و اقدام قانونی از ناحیه هیئت نظارت بر مطبوعات و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان که منتظر اقدام جدی آنها هستیم و اگر اقدامی از سوی آنها انجام نشد یا اقدام آنها را موثر ندانستیم دادسرا نسبت به اقدامات قضایی خودش پیگیری لازم را به عمل خواهد آورد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha